Glaskunst

Et lille udsnit af hvad jeg har lavet


Min interesse for glas


Jeg har altid været fascineret af glas i alle afskygninger.

Min far var glassliber og spejlfabrikant, så jeg er vokset op med glas. Som teenager var jeg ofte på min fars værksted efter skoletid og hjalp til med at skære og slibe. Senere hjalp jeg med at lave blyindfattede ruder og elskede, når jeg fik lov at lave div. bier og sommerfugle i min fars farvede glas og lodde bly kanter omkring.


Først i 2012 kom jeg dog på kursus i forarbejdning af glas. Jeg har lært hvordan man fuser , slumper, taker glas o.s.v, og med tiden er jeg blevet mere modig og eksperimenterer en del med de forskellige glastyper fload, system 96 og decore.


Glas er et spændende og levende materiale, og der er ikke noget mere spændende end at lukke glas-brændeovnen op, når den har stået godt et døgn og sammensmeltet det, jeg har kommet ind. Det er ikke altid til at forudse, hvordan glasset har arbejdet mens det bliver varmet op, så hver en brænding er en ny læreproces.


Når jeg arbejder med glas, glemmer jeg tid og sted og føler mig som et med glasset og de spændende farver.


Da jeg samtidig arbejder som terapeut og healer, har jeg et særligt forhold til begrebet engle, hvilket mine værker da også bære præg af.